YLEISOHJE

Tältä sivulta löydät tarkemmat aineisto-ohjeet meille toimitettavia materiaaleja varten. Tarkistathan ennen aineiston lähettämistä että aineistosi vastaa vaadittavia ominaisuuksia.
Mikäli et löydä etsimääsi tietoa tai sinulla on lisäkysymyksiä voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostilla info@a-print.fi tai puh. 03 455 2540.

Toimitathan aineiston aina painovalmiina PDF-tiedostona, jossa on leikkuuvarat. Kiinnitä myös huomiota siihen millä ohjelmalla aineistosi on suunniteltu, koska sillä voi olla merkitystä lopullisen työn painolaatuun.

Aineisto-ohjeet

KUVIEN RESOLUUTIO
Digipainotöissä 1:1 koossa 200-300 dpi.

VÄRIPROFIILI
Väriprofiilin olisi hyvä olla Fogra 39. Tarkista myös että aineiston värit ovat CMYK-muodossa aina kun se vain on mahdollista.

LEIKKUUVARAT
Aineistossa tulee olla 3 mm leikkuuvarat jokaisella reunalla. Jos leikkuuvaroja ei ole saattaa painotuotteen reunoihin jäädä valkoiset rajat.
Miksi leikkuuvarat ovat niin tärkeät?
Ammattitulostimilla ei paineta töitä lopullisen painotuotteen kokoon vaan tulostamme isommille arkeille, joista painotuotteet sitten leikataan haluttuun kokoon. Tämän takia aineistoihin tarvitaan leikkausmerkit ja -varat.

AINEISTOMUOTO
Aineiston tulisi olla leikkuumerkeillä varustettu PDF-tiedosto. Aineiston tulisi olla myös keskellä arkkia. Jos toimitat monisivuisia aineistoja, huomioithan että toimitat aineiston sivuittain, ei aukeamittain tai niin, että yhdellä sivulla on useita aineistosivuja.
Painokelpoisia tiedostomuotoja eivät ole tekstinkäsittelyohjelmien oletustiedostomuodot (kuten Wordin docx). Myöskään PowerPointilla tehty aineisto ei ole paras mahdollinen tiedostomuoto. Jos teet aineiston Office-ohjelmalla tallenna se pdf-muotoon ennen painoon lähettämistä.

FONTIT
Sisällytä valmiiseen pdf-aineistoon kaikki siinä käytössä olevat fontit.
Mikäli aineistoa täytyy muokata toimitathan käytetyt fontit meille aineiston mukana.

AINEISTON TOIMITUS
Aineiston voi lähettää meille sähköpostilla osoitteeseen aineisto@a-print.fi. Isommat aineistot voi toimittaa myös Dropboxin tai We Transfer-palvelun kautta. Myös Google Drive-linkit käyvät (muista tarkistaa linkin käyttöoikeudet).

AINEISTO-OHJE CANVALLA TEHDYILLE TUOTTEILLE
Tarkista että pohja vastaa tilattavan painotuotteen kokoa. Kun tuote on valmis paina Lataa-painiketta ja valitse sieltä pdf-tulostus sekä laita ruksi kohtaan rajausmerkinnät ja leikkausvara!

Tulossa pian!

Tulossa pian!

Hai S (67x210cm)
Hai L (85x340cm)
Hai XL (95x480cm)
Pisara S (75x170cm)
Pisara L (110x260cm)
Pisara XL (110x360cm)
Suora M (75x240cm)
Suora L (75x340cm)

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous, lähetä kysymyksesi tai anna palautetta oheisella lomakkeella. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Tavoitat meidät myös:
– puhelimitse (03) 455 2540
– sähköpostilla info@printtaamo.fi (verkkokauppa-asiat) / info@a-print.fi (digipaino-asiat)
Huomaathan myymälämme aukioloajat ma–pe 8.30–16:30

  A-Print / Printtaamo Oy
  Suvantokatu 13
  33100 Tampere

  Myymälä avoinna ma–pe 8:30–16:30

  p. 03 455 2540

  Digipaino: info@a-print.fi
  Verkkokauppa: info@printtaamo.fi

  Verkkokauppaan